Mehevä porkkanakakku – klassikko tuorejuustokuorrutteella
Pehmeä ja mehukas porkkanakakku, jonka kruunaa raikas tuorejuustokuorrute. Helppo ohje arkeen ja juhlaan.
Julkaistu: 6.11.2025
Mehevä porkkanakakku – klassikko tuorejuustokuorrutteella
Pehmeä, mausteinen ja takuumehevä porkkanakakku. Kuorrute on kermaisen raikas, eikä kakku vaadi kikkailua onnistuakseen.
Ainekset (1 pyöreä ∅ 24 cm tai pieni suorakaidevuoka)
Taikina
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- ripaus suolaa
- 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- (valinn.) 1 dl murskattuja saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
- (valinn.) 1 dl rusinoita
Kuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 50 g pehmeää voita
- 2½–3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai ½ tl vaniljauutetta
- 1–2 tl sitruunamehua
Valmistusohje
- Uuni ja vuoka: Lämmitä uuni 175 °C. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota.
- Vaahdota: Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat: Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet ja suola.
- Yhdistä: Kääntele vaahtoon öljy, raastettu porkkana ja kuivat aineet. Lisää halutessasi pähkinät ja rusinat.
- Paista: Kaada taikina vuokaan ja paista 35–45 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä täysin.
- Kuorrute: Vatkaa voi ja tuorejuusto sileäksi. Lisää tomusokeri, vanilja ja sitruunamehu. Levitä kylmän kakun päälle.
Vinkit
- Mehevyyden salaisuus on öljy ja riittävä porkkanaraaste.
- Kuorrute asettuu parhaiten jääkaapissa 1–2 tuntia.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 450 kcal
- Proteiini: 5 g
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 45 g
Kategoriat: leivonta