Valkosuklaa-karpalotryffelit
Pehmeät ja makeat valkosuklaa-karpalotryffelit – täydellinen joulun makea lahja tai jälkiruoka.
Julkaistu: 31.10.2025
Valkosuklaa-karpalotryffelit
Ainekset (n. 20 kpl)
- 200 g valkosuklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- ½ dl kuivattuja karpaloita
- tomusokeria pyörittelyyn
Valmistusohje
- Kuumenna kerma ja voi kattilassa lähes kiehuvaksi.
- Lisää paloiksi pilkottu valkosuklaa ja sekoita, kunnes sulaa tasaiseksi massaksi.
- Sekoita joukkoon hienonnetut karpalot.
- Jäähdytä massa jääkaapissa noin 1–2 tuntia.
- Muotoile palloiksi ja pyörittele tomusokerissa.
Vinkki
Säilytä kylmässä. Tryffelit sopivat myös lahjarasiaan joulun makeaksi yllätykseksi.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 420 kcal
- Proteiini: 4 g
- Rasva: 26 g
- Hiilihydraatit: 38 g
Kategoriat: leivonta, joulu