Uunilohi

Helppo ja mehevä uunilohi – klassinen kalaruoka, joka onnistuu aina.

Julkaistu: 6.10.2025

Uunilohi

Ainekset (4 annosta)

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  2. Aseta lohifilee voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.
  3. Ripottele pinnalle suola ja pippuri.
  4. Lisää päälle sitruunaviipaleet ja nokareet voita.
  5. Kypsennä uunissa 20–25 min, kunnes kala on juuri kypsää.
  6. Koristele tillillä tai persiljalla ja tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.

Vinkkejä

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 420 kcal
  • Proteiini: 30 g
  • Rasva: 30 g
  • Hiilihydraatit: 5 g

Kategoriat: arkiruoat