Uunifetapasta – helppo arjen suosikki

Helppo ja trendikäs uunifetapasta valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Täyteläinen, tomaattinen ja nopea arkiruoka.

Julkaistu: 8.11.2025

Uunifetapasta

Helppo, tomaattinen ja suolaisen täyteläinen pastahitti, joka valmistuu uunissa sillä aikaa kun pasta kiehuu.

Ainekset (4 annosta)

Valmistusohje

  1. Laita feta ja kirsikkatomaatit uunivuokaan. Lisää murskatut valkosipulit, oliiviöljy, pippuri ja halutessa chili.
  2. Paista 200 °C uunissa noin 25 minuuttia, kunnes tomaatit pehmenevät ja feta saa väriä.
  3. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.
  4. Sekoita uunivuoassa feta ja tomaatit tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää pasta ja kääntele sekaisin.
  5. Viimeistele revityllä basilikalla ja tarjoa heti.

Vinkki

Lisää joukkoon kourallinen tuoretta pinaattia tai oliiveja, jos haluat lisää syvyyttä makuun.

Katso myös

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 520 kcal
  • Proteiini: 18 g
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 45 g

Kategoriat: pastat-risotot, arkiruoat