Sitruunajuustokakku ilman liivatetta – helppo ja raikas
Pehmeä ja raikas sitruunajuustokakku, joka hyytyy ilman liivatetta. Täydellinen juhliin ja viikonlopun herkutteluun.
Julkaistu: 29.11.2025
Sitruunajuustokakku ilman liivatetta
Raikas, pehmeä ja uskomattoman helppo juustokakku ilman liivatetta. Hyytyy jääkaapissa – ei uunia, ei säätöä.
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 200 g digestive-keksejä
- 80 g voita
Täyte
- 400 g tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Pohja: Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele seos irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin.
- Täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, sitruunankuori, sitruunamehu ja vaniljasokeri.
- Kääntele kermavaahto varovasti tuorejuustomassaan.
- Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Vinkki
Halutessasi voit lisätä pinnalle lemon curd -kerroksen.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 365 kcal
- Proteiini: 5 g
- Rasva: 24 g
- Hiilihydraatit: 32 g
Kategoriat: leivonta