Rosolli
Klassinen värikäs rosolli – joulupöydän perinneherkku.
Julkaistu: 6.10.2025
Rosolli
Ainekset
- 4 keitettyä perunaa kuutioina
- 3 keitettyä punajuurta kuutioina
- 2 porkkanaa kuutioina
- 1 omena kuutioina
- 1 pieni suolakurkku kuutioina
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
Kastike
- 2 dl kuohukermaa tai smetanaa
- 1–2 tl sinappia, 1 tl sokeria, suolaa
Valmistusohje
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa.
- Vatkaa kerma kevyesti, sekoita mausteet joukkoon ja yhdistä salaattiin.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 120 kcal
- Proteiini: 3 g
- Rasva: 4 g
- Hiilihydraatit: 18 g
Kategoriat: arkiruoat, sesongit, joulu