Raparperipiirakka
Mehevä ja helppo raparperipiirakka – kesän klassikko.
Julkaistu: 6.10.2025
Raparperipiirakka
Ainekset (pellillinen tai 26–28 cm vuoka)
Pohja
- 125 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Päälle
- 4–5 dl raparperia paloina
- 2 rkl sokeria ja 1 tl kanelia
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat.
- Sekoita kuivat aineet ja maito, levitä taikina vuokaan.
- Ripottele raparperit, sokeri ja kaneli.
- Paista 200 °C noin 25–30 min.
Vinkkejä
- Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 310 kcal
- Proteiini: 4 g
- Rasva: 14 g
- Hiilihydraatit: 40 g
Kategoriat: leivonta