Pasta e Fagioli – Köyhyyden muisto ja vallan maku
Köyhän miehen ruoka, jota rikkaat söivät salaa muistaakseen mistä tulivat.
Julkaistu: 22.10.2025 (päivitetty 22.10.2025)
🍝 Pasta e Fagioli – Köyhyyden muisto ja vallan maku
Annoksia: 4 Aika: 35 minuuttia Taso: halpa, lämmin ja totta
Ainekset
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
- 400 g tomaattimurskaa
- 400 g valkoisia papuja (säilyke tai keitetty)
- 150 g pieniä pastoja (esim. ditalini)
- 1 l kasvislientä
- 1 tl suolaa
- Mustapippuria ja persiljaa
Valmistus
- Kuumenna öljy, lisää sipuli ja valkosipuli, paista pehmeiksi.
- Lisää tomaatti, pavut ja liemi, hauduta 15 min.
- Lisää pasta, keitä kunnes kypsää.
- Mausta suolalla ja pippurilla, viimeistele persiljalla.
Mafian pöydässä
Tätä ruokaa söivät kaikki – köyhät, pomot ja vartijat. Se muistutti, että valta ilman yksinkertaisuutta palaa pohjaan.
Kategoriat: pastat-risotot