Paahdettu punajuuririsotto
Kauniin värinen ja täyteläinen punajuuririsotto saa makunsa paahdetuista punajuurista, voista ja parmesaanista.
Julkaistu: 7.11.2025
Paahdettu punajuuririsotto
Ainekset (4 annosta)
- 3 keskikokoista punajuurta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 dl arborio- tai risottoriisiä
- 1 dl valkoviiniä (tai kasvislientä)
- noin 8 dl kasvislientä
- 50 g voita
- 50 g parmesaania
- suolaa ja pippuria
- (halutessasi vuohenjuustoa viimeistelyyn)
Valmistusohje
- Kuori ja lohko punajuuret. Paahda 200 °C uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Soseuta puolet punajuurista.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan ja keitä noin 18–20 minuuttia, kunnes riisi on al dente.
- Lisää punajuurisose ja loput punajuurikuutiot. Sekoita voi ja parmesaani joukkoon.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.
Vinkki
Koristele murennetulla vuohenjuustolla ja paahdetuilla saksanpähkinöillä – väri ja maku nousevat uudelle tasolle.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 410 kcal
- Proteiini: 11 g
- Rasva: 14 g
- Hiilihydraatit: 55 g
Kategoriat: pastat-risotot, arkiruoat, kasvisruoka