Paahdettu punajuuririsotto

Kauniin värinen ja täyteläinen punajuuririsotto saa makunsa paahdetuista punajuurista, voista ja parmesaanista.

Julkaistu: 7.11.2025

Paahdettu punajuuririsotto

Ainekset (4 annosta)

Valmistusohje

  1. Kuori ja lohko punajuuret. Paahda 200 °C uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Soseuta puolet punajuurista.
  2. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä. Lisää kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan ja keitä noin 18–20 minuuttia, kunnes riisi on al dente.
  4. Lisää punajuurisose ja loput punajuurikuutiot. Sekoita voi ja parmesaani joukkoon.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Vinkki

Koristele murennetulla vuohenjuustolla ja paahdetuilla saksanpähkinöillä – väri ja maku nousevat uudelle tasolle.

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 410 kcal
  • Proteiini: 11 g
  • Rasva: 14 g
  • Hiilihydraatit: 55 g

Kategoriat: pastat-risotot, arkiruoat, kasvisruoka