Omenapiirakka murupäällisellä – mehevä klassikko

Mehevä omenapiirakka rapsakalla murupäällisellä. Helppo ja takuuvarma suosikki kahvipöytään.

Julkaistu: 8.11.2025

Omenapiirakka murupäällisellä

Rapea murupinta ja mehevät omenat tekevät tästä piirakasta takuuvarman suosikin.

Ainekset (8 annosta)

Pohja

Täyte

Murupäällinen

Valmistusohje

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  2. Kuori ja viipaloi omenat. Mausta kanelilla ja sokerilla, lado pohjan päälle.
  3. Nypi murupäällisen ainekset yhteen ja ripottele omenien päälle.
  4. Paista 200 °C uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja omenat pehmeitä.
  5. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki

Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Sitruunaraaste taikinaan tuo raikkautta.

Katso myös

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 380 kcal
  • Proteiini: 5 g
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 49 g

Kategoriat: leivonta