Omenapiirakka murupäällisellä – mehevä klassikko
Mehevä omenapiirakka rapsakalla murupäällisellä. Helppo ja takuuvarma suosikki kahvipöytään.
Julkaistu: 8.11.2025
Omenapiirakka murupäällisellä
Rapea murupinta ja mehevät omenat tekevät tästä piirakasta takuuvarman suosikin.
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 3 omenaa
- 1 rkl kanelia
- 1 rkl sokeria
Murupäällinen
- 50 g voita
- 1 dl kaurahiutaleita
- ½ dl sokeria
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna. Sekoita joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.
- Kuori ja viipaloi omenat. Mausta kanelilla ja sokerilla, lado pohjan päälle.
- Nypi murupäällisen ainekset yhteen ja ripottele omenien päälle.
- Paista 200 °C uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja omenat pehmeitä.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki
Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa. Sitruunaraaste taikinaan tuo raikkautta.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 380 kcal
- Proteiini: 5 g
- Rasva: 18 g
- Hiilihydraatit: 49 g
Kategoriat: leivonta