Nakkikastike
Perinteinen nakkikastike arkeen – toimii perunoiden, riisin tai makaronin kanssa.
Julkaistu: 6.10.2025
Nakkikastike
Ainekset (4 annosta)
- 400 g nakkeja
- 1 sipuli
- 2 rkl voita tai öljyä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa tai vettä + fondia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl sinappia
- ½ tl suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Viipaloi nakit, hienonna sipuli.
- Kuullota sipuli rasvassa, lisää jauhot ja paista hetki.
- Lisää maito/vettä hiljalleen vispilällä sekoittaen.
- Sekoita joukkoon pyree ja sinappi, kiehauta.
- Lisää nakit, hauduta 5–10 min.
- Mausta ja tarjoa perunan, riisin tai makaronin kanssa.
Vinkkejä
- Sekoita joukkoon kermatilkka tai maustekurkkukuutioita.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 420 kcal
- Proteiini: 16 g
- Rasva: 30 g
- Hiilihydraatit: 10 g
Kategoriat: arkiruoat