Marjainen rahkapiirakka – mehevä ja helppo klassikkoleivonnainen
Perinteinen rahkapiirakka marjoilla on helppo ja mehevä leivonnainen, joka sopii kahvipöytään ja viikonlopun herkuksi.
Julkaistu: 4.12.2025
Marjainen rahkapiirakka
Marjainen rahkapiirakka on mehevä, pehmeä ja helppo klassikko. Rahkainen täyte ja marjat tuovat täydellisen tasapainon makeuden ja raikkauden välille.
Ainekset (8 annosta)
Pohja
- 125 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 400 g maitorahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl marjoja (mustikka, vadelma tai sekoitus)
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna.
- Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan.
- Painele taikina piirakkavuokaan.
- Sekoita täytteen ainekset (paitsi marjat).
- Kaada täyte pohjan päälle ja lisää marjat pinnalle.
- Paista 175 °C uunissa 30–35 minuuttia.
Vinkki
Voit käyttää myös pakastemarjoja, kun lisäät ne suoraan jäisinä.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 290 kcal
- Proteiini: 10 g
- Rasva: 12 g
- Hiilihydraatit: 34 g
Kategoriat: leivonta