Lihapullat ja muusi – helppo perinteinen resepti kermakastikkeella

Kokeile klassista suomalaista arkiruokaa: mehevät lihapullat kermakastikkeessa ja silkkinen perunamuusi. Täydellinen kotiruoka arkeen ja viikonloppuun.

Julkaistu: 20.8.2025

Lihapullat ja muusi

Klassikko, jossa on kaikki kohdallaan: mehevät lihapullat, täyteläinen kermakastike ja samettinen perunamuusi.

Ainekset (4 annosta)

Kastike

Perunamuusi

Valmistusohje

  1. Taikina: Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota 5 min. Lisää jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri.
  2. Paista: Muotoile pulliksi ja paista pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi.
  3. Kastike: Sulata voi, lisää jauhot ja ruskista kevyesti. Vatkaa joukkoon kuuma liemi ohuena nauhana. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi lisää soijaa syvyyttä varten.
  4. Hauduta: Nosta lihapullat kastikkeeseen ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  5. Muusi: Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Soseuta voin ja kuuman maidon kanssa. Mausta suolalla.

Vinkki

Tarjoa puolukkahillon, suolakurkun ja vihersalaatin kanssa.

Katso myös

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 550 kcal
  • Proteiini: 28 g
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 45 g

Kategoriat: arkiruoat