Lihapullat ja muusi – helppo perinteinen resepti kermakastikkeella
Kokeile klassista suomalaista arkiruokaa: mehevät lihapullat kermakastikkeessa ja silkkinen perunamuusi. Täydellinen kotiruoka arkeen ja viikonloppuun.
Julkaistu: 20.8.2025
Lihapullat ja muusi
Klassikko, jossa on kaikki kohdallaan: mehevät lihapullat, täyteläinen kermakastike ja samettinen perunamuusi.
Ainekset (4 annosta)
- 400 g jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl maitoa
- 1 pieni sipuli (hienonnettuna)
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- voita tai öljyä paistamiseen
Kastike
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl lihalientä
- 1 dl kermaa
- suolaa, mustapippuria
- (vinkki) 1–2 tl soijakastiketta tai tilkka Worcestershire-kastiketta
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 50 g voita
- 1–2 dl maitoa
- suolaa
Valmistusohje
- Taikina: Sekoita korppujauhot ja maito, anna turvota 5 min. Lisää jauheliha, sipuli, muna, suola ja pippuri.
- Paista: Muotoile pulliksi ja paista pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi.
- Kastike: Sulata voi, lisää jauhot ja ruskista kevyesti. Vatkaa joukkoon kuuma liemi ohuena nauhana. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi lisää soijaa syvyyttä varten.
- Hauduta: Nosta lihapullat kastikkeeseen ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Muusi: Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Soseuta voin ja kuuman maidon kanssa. Mausta suolalla.
Vinkki
Tarjoa puolukkahillon, suolakurkun ja vihersalaatin kanssa.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 550 kcal
- Proteiini: 28 g
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 45 g
Kategoriat: arkiruoat