Kanafetapasta – helppo ja kermainen arkiruoka
Kanafetapasta on nopea ja täyteläinen arjen pastaruoka, jossa yhdistyvät mehevä broileri, suolainen feta ja kermainen kastike. Valmistuu alle 25 minuutissa.
Julkaistu: 4.12.2025
Kanafetapasta
Kanafetapasta on yksi nopeimmista ja varmoista arkiruoista: kermaisen täyteläinen kastike, mehevä broileri ja suolainen feta toimivat yhdessä täydellisesti.
Ainekset (4 annosta)
- 300 g broilerin fileesuikaleita
- 250 g pastaa (penne, fusilli tai spaghetti)
- 1 sipuli (hienonnettuna)
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- 150 g fetajuustoa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- mustapippuria
- (vapaaeht.) kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna pannulla öljy ja kuullota sipuli sekä valkosipuli.
- Lisää broilerisuikaleet ja ruskista kevyesti.
- Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua muutama minuutti.
- Murustele feta kastikkeeseen ja sekoita, kunnes se sulaa osittain.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita kastike pastan joukkoon ja viimeistele basilikalla.
Vinkki
Voit lisätä joukkoon myös pinaattia tai aurinkokuivattuja tomaatteja.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 520 kcal
- Proteiini: 29 g
- Rasva: 22 g
- Hiilihydraatit: 55 g
Kategoriat: arkiruoat, pastat-risotot