Juustoinen uunibataatti

Täyteläinen ja juustoinen uunibataatti on täydellinen lisäke talven ruokiin tai kasvispöytään.

Julkaistu: 24.10.2025

Juustoinen uunibataatti

Ainekset (4 annosta)

Valmistusohje

  1. Halkaise bataatit ja lado uunivuokaan.
  2. Voitele oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  3. Paista 200 °C noin 35–40 min, kunnes pehmeitä.
  4. Lisää juusto ja ranskankerma pinnalle, paista vielä 10 min.
  5. Koristele persiljalla ja tarjoile kuumana.

Vinkki

Voit lisätä joukkoon myös fetaa ja paahdettuja pähkinöitä juhlavampaan versioon.

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 320 kcal
  • Proteiini: 8 g
  • Rasva: 18 g
  • Hiilihydraatit: 30 g

Kategoriat: arkiruoat, erikoisruokavaliot, sesongit