Joulun lohirulla
Näyttävä mutta helppo kylmä alkuruoka juhlapöytään – lohirulla tuorejuustolla ja tillillä.
Julkaistu: 24.10.2025
Joulun lohirulla
Ainekset (8 annosta)
- 200 g kylmäsavulohta
- 150 g tuorejuustoa (esim. tilli tai piparjuuri)
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl sitruunamehua
- mustapippuria
- 1 leipäviipale tai noriarkki rullaamiseen
Valmistusohje
- Aseta lohisiivut tiiviisti leivinpaperin päälle suorakaiteeksi.
- Sekoita tuorejuusto, tilli, sitruunamehu ja pippuri.
- Levitä seos lohen päälle ja rullaa tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.
- Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
- Viipaloi ja tarjoa tillillä koristeltuna.
Vinkki
Voit tehdä rullan edellisenä päivänä – maku paranee jääkaapissa yön yli.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 220 kcal
- Proteiini: 18 g
- Rasva: 15 g
- Hiilihydraatit: 2 g
Kategoriat: sesongit, joulu, arkiruoat