Joululimppu
Mausteinen joululimppu – aniksella ja siirapilla maustettu pehmeä leipä.
Julkaistu: 6.10.2025
Joululimppu
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 dl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 rkl fenkolia tai anista murskattuna
- n. 12–13 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Valmistusohje
- Lämmitä maito 42 °C, sekoita siirappi, mausteet ja hiiva jauhoihin.
- Vaivaa taikinaksi, kohota 45–60 min.
- Muotoile limpuiksi, kohota ja paista 200 °C n. 25–30 min.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 250 kcal
- Proteiini: 6 g
- Rasva: 3 g
- Hiilihydraatit: 48 g
Kategoriat: leivonta, sesongit, joulu