Joulukinkku
Perinteinen, mehukas joulukinkku sinappikuorrutteella.
Julkaistu: 6.10.2025
Joulukinkku
Ainekset
- 1 kpl 6–8 kg joulukinkku (luulla tai luuton)
- 2 rkl sinappia + 2 rkl hunajaa
- 1 dl korppujauhoja
- Neilikkaa (kokonaisia), suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
- Ota kinkku huoneenlämpöön 2–3 h ennen paistoa.
- Paista 100–120 °C, kunnes sisälämpö 75–78 °C.
- Anna vetäytyä, poista nahka, voitele sinapilla-hunajalla, ripottele korppujauho ja viimeistele 225 °C 10–15 min.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 320 kcal
- Proteiini: 32 g
- Rasva: 20 g
- Hiilihydraatit: 1 g
Kategoriat: arkiruoat, sesongit, joulu