Imelletty perunalaatikko
Maukkaasti imelletty perunalaatikko – makeus tulee luontaisesti.
Julkaistu: 6.10.2025
Imelletty perunalaatikko
Ainekset
- 1,5 kg jauhoisia perunoita
- 2–3 rkl vehnäjauhoja (imellytys)
- 5 dl maitoa
- 1 dl siirappia
- Suolaa, voita pinnalle
Valmistusohje
- Keitä perunat, soseuta kuumana. Lisää jauhot.
- Peitä ja pidä 50–60 °C uunissa 2–3 h, sekoita välillä – sose makeutuu.
- Lisää maito, siirappi ja suola. Paista 150–175 °C n. 1,5 h.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 190 kcal
- Proteiini: 3 g
- Rasva: 4 g
- Hiilihydraatit: 36 g
Kategoriat: arkiruoat, sesongit, joulu