Gluteeniton pannukakku – onnistuu aina
Kuohkea ja helppo gluteeniton pannukakku ilman vehnää. Sopii niin arjen herkutteluun kuin viikonlopun brunssille.
Julkaistu: 6.11.2025
Gluteeniton pannukakku – onnistuu aina
Ilmava ja pehmeä gluteeniton uunipannukakku. Rakenne on kohdallaan ja pinta rapeutuu kauniiksi.
Ainekset (pellillinen, n. 4–6 annosta)
- 5 dl maitoa (tai kaura-/laktoositon juoma)
- 3 kananmunaa
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta (leivontaan)
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria (valinnainen)
- 1 tl vaniljasokeria (valinnainen)
- 50 g voita (sulatettuna) tai ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohje
- Uuni ja pelti: Kuumenna uuni 225 °C. Nosta voi kuutioina uunipellille ja sulata uunissa tai voitele pelti/ vuoka öljyllä.
- Taikina: Sekoita kulhossa maito ja kananmunat. Lisää jauhoseos, suola ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi/öljy.
- Paista: Kaada taikina kuumalle, rasvatulle pellille. Paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja reunat kohonneet.
- Tarjoa: Leikkaa paloiksi ja tarjoa hillon, marjojen tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkit
- Kuuma pelti + rasva = paras kohoaminen.
- Jos käytät kaurajuomaa, vähennä sokeria.
- Taikinaan sopii myös ½ tl kardemummaa.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 250 kcal
- Proteiini: 8 g
- Rasva: 10 g
- Hiilihydraatit: 30 g
Kategoriat: leivonta