Gluteeniton pannukakku – onnistuu aina

Kuohkea ja helppo gluteeniton pannukakku ilman vehnää. Sopii niin arjen herkutteluun kuin viikonlopun brunssille.

Julkaistu: 6.11.2025

Gluteeniton pannukakku – onnistuu aina

Ilmava ja pehmeä gluteeniton uunipannukakku. Rakenne on kohdallaan ja pinta rapeutuu kauniiksi.

Ainekset (pellillinen, n. 4–6 annosta)

Valmistusohje

  1. Uuni ja pelti: Kuumenna uuni 225 °C. Nosta voi kuutioina uunipellille ja sulata uunissa tai voitele pelti/ vuoka öljyllä.
  2. Taikina: Sekoita kulhossa maito ja kananmunat. Lisää jauhoseos, suola ja sokerit. Vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi/öljy.
  3. Paista: Kaada taikina kuumalle, rasvatulle pellille. Paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja reunat kohonneet.
  4. Tarjoa: Leikkaa paloiksi ja tarjoa hillon, marjojen tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkit

Katso myös

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 250 kcal
  • Proteiini: 8 g
  • Rasva: 10 g
  • Hiilihydraatit: 30 g

Kategoriat: leivonta