Glögikakku
Mehevä ja mausteinen glögikakku on joulun ajan suosikki – helppo kuivakakku glögistä ja mausteista.
Julkaistu: 24.10.2025
Glögikakku
Ainekset (1 iso kakku)
- 3 dl glögiä
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- ½ tl inkivääriä
Valmistusohje
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen glögin kanssa.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 °C noin 50 minuuttia.
- Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.
Vinkki
Käytä tummempaa glögiä syvemmän maun saamiseksi – kakku säilyy mehevänä useita päiviä.
Ravintoarvot / annos
- Energia: 340 kcal
- Proteiini: 5 g
- Rasva: 14 g
- Hiilihydraatit: 45 g
Kategoriat: leivonta, sesongit, joulu