Broilerikiusaus – kermainen uuniruoka arkeen

Helppo ja mehevä broilerikiusaus perunasuikaleista ja kermasta. Uuni hoitaa suurimman työn – täydellinen arkiruoka.

Julkaistu: 22.8.2025

Broilerikiusaus – kermainen uuniruoka arkeen

Perinteinen kiusaus saa proteiinia broilerista. Rapea pinta, pehmeä sisus ja täyteläinen kerma tekevät tästä takuuvarman arkisuosikin.

Ainekset (4 annosta)

Valmistusohje

  1. Ruskistus: Kuumenna paistinpannu ja lisää rasva. Ruskista broilerisuikaleet nopeasti, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun. Kuullota samassa pannussa sipuli ja valkosipuli.
  2. Kokoa vuokaan: Voitele uunivuoka. Levitä puolet perunasuikaleista, lisää broileri ja sipulit, päälle loput perunat.
  3. Kermaseos: Sekoita kerma, liemi, paprikajauhe ja halutessasi sinappi/tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan tasaisesti.
  4. Paista: Ripottele halutessasi juusto pinnalle. Paista 200 °C uunissa 45–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja perunat kypsiä.
  5. Viimeistele: Anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Ripottele yrtit pinnalle.

Vinkki

Saat mehevyyttä, kun käytät osan kermasta kuohukermana. Tuore peruna imee nestettä enemmän kuin pakastesuikale – lisää tarvittaessa 0.5–1 dl nestettä paiston puolivälissä.

Katso myös

Ravintoarvot / annos

  • Energia: 520 kcal
  • Proteiini: 32 g
  • Rasva: 28 g
  • Hiilihydraatit: 35 g

Kategoriat: arkiruoat