Broilerikiusaus – kermainen uuniruoka arkeen
Helppo ja mehevä broilerikiusaus perunasuikaleista ja kermasta. Uuni hoitaa suurimman työn – täydellinen arkiruoka.
Julkaistu: 22.8.2025
Broilerikiusaus – kermainen uuniruoka arkeen
Perinteinen kiusaus saa proteiinia broilerista. Rapea pinta, pehmeä sisus ja täyteläinen kerma tekevät tästä takuuvarman arkisuosikin.
Ainekset (4 annosta)
- 700–800 g perunasuikaleita (pakaste tai tuore)
- 450–500 g broilerin fileesuikaleita
- 1 sipuli (hienonnettuna)
- 2 valkosipulinkynttä (murskattuna)
- 3–4 dl ruokakermaa (10–15 %)
- 1–1.5 dl kanalientä tai vettä + fondi
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta tai kanamaustetta
- 2 rkl öljyä tai voita
- (valinn.) 1 dl juustoraastetta pinnalle
- (valinn.) 1 rkl sinappia tai 2 rkl tuorejuustoa täyteläisyyteen
- (viimeistely) persiljaa tai ruohosipulia
Valmistusohje
- Ruskistus: Kuumenna paistinpannu ja lisää rasva. Ruskista broilerisuikaleet nopeasti, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Nosta sivuun. Kuullota samassa pannussa sipuli ja valkosipuli.
- Kokoa vuokaan: Voitele uunivuoka. Levitä puolet perunasuikaleista, lisää broileri ja sipulit, päälle loput perunat.
- Kermaseos: Sekoita kerma, liemi, paprikajauhe ja halutessasi sinappi/tuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan tasaisesti.
- Paista: Ripottele halutessasi juusto pinnalle. Paista 200 °C uunissa 45–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja perunat kypsiä.
- Viimeistele: Anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Ripottele yrtit pinnalle.
Vinkki
Saat mehevyyttä, kun käytät osan kermasta kuohukermana. Tuore peruna imee nestettä enemmän kuin pakastesuikale – lisää tarvittaessa 0.5–1 dl nestettä paiston puolivälissä.
Katso myös
Ravintoarvot / annos
- Energia: 520 kcal
- Proteiini: 32 g
- Rasva: 28 g
- Hiilihydraatit: 35 g
Kategoriat: arkiruoat